contact Direct persoonlijk contact
contact Direct schade melden

Ziektekostenverzekering

Iedere Nederlander is verplicht om een basisverzekering voor de ziektekosten af te sluiten.

Wij raden u aan om van te voren goed na te denken over wat u vergoed wilt hebben en wat u zelf wilt dragen. De dekking van het basispakket is bij iedere verzekeraar hetzelfde en geldt voor iedere Nederlander (ongeacht leeftijd, gezondheid en inkomen). De dekkingen van de aanvullende verzekeringen kunnen echter sterk van elkaar verschillen. Wij adviseren u dan ook om goed de polisvoorwaarden te lezen.

U kunt bij een ziektekostenverzekering kiezen voor een Natura verzekering of voor een Restitutie verzekering. Hieronder kunt u lezen wat de verschillen zijn:

  • Bij een Natura ziektekostenverzekering verstuurt uw zorgverlener de nota rechtstreeks naar uw verzekeringsmaatschappij die deze dan voor u betaalt. U hoeft in dit geval dus niets te doen. Doorgaans is een Natura verzekering door dit voordeel wat duurder dan een restitutie verzekering.
  • Bij een Restitutie ziektekostenverzekering krijgt u de nota zelf thuisgestuurd van uw zorgverlener. U dient deze dan zelf op tijd te betalen. Vervolgens kunt u de nota declareren bij uw verzekeringsmaatschappij, die het bedrag dan terug op uw rekening stort.

Voor een vrijblijvend advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.