contact Direct persoonlijk contact
contact Direct schade melden

Sieradenverzekering

Juist omdat sieraden zowel waardevol als klein zijn, is het risico van beschadiging, diefstal of verlies extra groot. Daarom wilt u ze natuurlijk zorgvuldig bewaren en goed verzekeren.

De Sieradenverzekering biedt de ideale oplossing. Die dekt niet alleen de risico’s in Nederland maar ook tijdens uw vakanties en zakenreizen. Zo kunt u wereldwijd zonder zorgen van uw kostbare sieraden genieten.

Dekking
De verzekering biedt dekking voor schade aan, diefstal of verlies van verzekerde sieraden. Voor het aanvragen van de verzekering is een origineel en recent (niet ouder dan 2 jaar) aankoopbewijs of officieel taxatierapport nodig. Deze originele stukken ontvangt u tegelijk met de polis retour.

Schadevergoeding
Aan de hand van het taxatierapport of aankoopbewijs wordt de verzekerde waarde vastgesteld. Op basis hiervan wordt de schadevergoeding gedurende de eerste 3 jaar berekend. Daarna geldt de dagwaarde als uitgangspunt, tenzij een nieuw taxatierapport wordt overgelegd.

Bij onherstelbare beschadiging of verlies van 1 van een stel oorbellen of manchetknopen, wordt vergoeding verleend voor het gehele stel.