contact Direct persoonlijk contact
contact Direct schade melden

Fietsverzekering

Fiets verzekering

Of u nu een nieuwe of gebruikte fiets heeft, u kunt zelf kiezen welke dekking u wilt. U hebt de mogelijkheid uw fiets op basis van nieuwwaarde te verzekeren, zowel tegen diefstal als tegen beschadiging. U maakt dan zelf de keuze welke van de drie dekkingen u neemt. Ook kunt u kiezen om uw fiets te verzekeren op basis van afschrijving. Hierbij wordt bij schadevergoeding rekening gehouden met een vaste afschrijving per maand.

Fietsverzekering op basis van nieuwwaarde:
• 5 jaar diefstal en beschadiging
• 3 jaar diefstal en beschadiging
• 3 jaar diefstal

Wordt uw fiets in de eerste 3 jaar gestolen of gaat het totaal verloren door een aanrijding of vandalisme, dan krijgt u de aanschafwaarde terug. U hebt hierbij geen eigen risico.
Voordeel: u kunt meteen weer een soortgelijke fiets aanschaffen!

Fietsverzekering op basis van afschrijving:
• 3 jaar diefstal
• 1 jaar diefstal

Bij deze dekking ontvangt u bij diefstal van uw fiets een vergoeding op basis van het verzekerde bedrag, waarop een afschrijving wordt berekend. De afschrijving bedraagt 1% per maand en is maximaal 25%.
Voordeel: dankzij de lage premie is het verzekeren van fietsen in de grote steden erg aantrekkelijk!

Accessoires eenvoudig mee te verzekeren
Tel de waarde van de accessoires op bij de aanschafprijs van uw fiets. Over dit totaalbedrag betaalt u premie.
Voor ATB's en racefietsen geldt een afwijkend eigen risico en een premietoeslag. Voor meer informatie: zie de polisvoorwaarden.

15% korting voor fietsen met een anti-diefstalchip
Heeft u een fiets met een slot inclusief anti-diefstalchip, dan krijgt u 15% korting op de premie (alleen bij een verzekering op basis van nieuwwaarde).