contact Direct persoonlijk contact
contact Direct schade melden

Caravanverzekering

Caravanverzekering
Met onze Caravanverzekering bent u gedekt tegen de gevolgen van verkeers- en stallingschade, schade door brand, vandalisme, inbraak, overstroming, lawines of eigen gebrek (niet bij verzekering tegen dagwaarde) en diefstal.

Uw toercaravan of vouwwagen is het hele jaar door verzekerd in Nederland en maximaal 6 maanden per jaar aaneengesloten elders in Europa en in alle niet-Europese landen rond de Middellandse Zee. Uw stacaravan is het hele jaar door verzekerd in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

U kunt met de Unigarant caravanverzekering kiezen uit drie dekkingen:
• Dagwaardedekking 
• 5 jaar nieuwwaardedekking 
• 10 jaar nieuwwaardedekking
De nieuwwaardedekking kunt u alleen sluiten als u een caravan bezit met een bouwjaar van jonger dan twee jaar.

Aan- en bijbouwsels caravan meeverzekeren
Hieronder vallen onder meer voortenten, luifels, bordessen, schuurtjes, serres, fietsdragers en caravansloten. U kunt deze meeverzekeren door de waarde van de aan- en bijbouwsels bij de waarde van uw caravan op te tellen.

Naast de standaarddekkingen kunt u zelf uw verzekering uitbreiden met de volgende dekkingen:

Hagel- en stormschade
Naar wens kunt u de dekking van uw caravan verder uitbreiden met hagel- en stormschadedekking (en andere vormen van neerslag). Indien uw toercaravan een hagelbestendig dak heeft, ontvangt u maar liefst 75% korting op de premie van de hagel- en stormschadedekking.

Rechtsbijstand
Soms kunt u in een gecompliceerde juridische situatie verzeilen. Met de dekking Rechtsbijstand verzekert u zich bij een caravanschade van professionele ondersteuning, in de vorm van verkeers-, straf- en contractrechtsbijstand in binnen- en buitenland. Voor een jaarpremie van slechts € 8,- verzekert u rechtsbijstand mee naast uw Caravanverzekering.

Gratis vervangende caravan
Wanneer uw caravan tijdens uw vakantie of aan het begin van uw vakantie door schade onbruikbaar wordt, krijgt u tot maximaal 30 dagen gratis een vervangende caravan of mag u een andere accommodatie huren.

Inventaris en inboedel
Onder inventaris en inboedel wordt verstaan de losse inventaris die niet door de fabrikant is meegeleverd, zoals televisie, beddengoed, gordijnen en eet- en drinkgerei. Inventaris of inboedel kunt u apart meeverzekeren tegen o.a. brand en diefstal. Met deze dekking is ook de inventaris van uw caravan tot € 2.500,- meeverzekerd.