contact Direct persoonlijk contact
contact Direct schade melden

Autoverzekering Oldtimer

Niets zo fijn als in uw oldtimer stad en land door te toeren. Het gevoel van zorgeloos rijden en dat niemand u iets kan maken. U geniet van uw oldtimer. En zo hoort het ook.

Het rijdt net even prettiger als u weet dat uw 'gouwe ouwe' goed verzekerd de weg op gaat. Mocht er een situatie van schade ontstaan, dan is er eigenlijk nog niets aan de hand. U heeft immers een oldtimerverzekering. Zo kunt u ook als het even tegenzit, toch volop genieten van uw klassieker.

WA Oldtimerverzekering 
Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht uw auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat u gedekt bent voor schade die uw auto aan een ander toebrengt. U bent niet gedekt voor de schade aan uw eigen voertuig bij een ongeval waarbij u de veroorzaker bent of bij schade door een onheil zonder tegenpartij (bijvoorbeeld storm).

WA + volledig casco Oldtimerverzekering
Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht uw oldtimer te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat u gedekt bent voor schade die u met uw oldtimer aan een ander toebrengt. Daarnaast dekt deze verzekering ook schade aan uw eigen voertuig als gevolg van brand, diefstal, storm, natuurrampen en aantoonbare botsingen met dieren. Als extra wordt ook bij schade aan uw eigen voertuig door aanrijding (zelfs als u de veroorzaker bent) of vandalisme de cascowaarde vergoed en heeft u recht op vervangend vervoer. Let op: de uitkering bij schade of total loss bedraagt maximaal de getaxeerde waarde. Zijn voor herstel van de schade onderdelen of materialen niet op tijd leverbaar, dan wordt ten hoogste de normale reparatieprijs vergoed. Zijn voor herstel van de schade onderdelen of materialen niet meer in de handel verkrijgbaar, dan wordt de laatst bekende aankoopprijs vergoed.